Algemeen Monday, 02. February 2015, 17:09

Menu
Nieuws
Over Cobra11
Algemeen
Afleveringen
Afleveringenlijst
Acteurs
Stunts
Opname Locaties
Cast & Crew
Dienstautos
Dienstpassen
Dienstwapens
Inside Cobra11
Cobra11 over de grens
Foto's
Downloads
Cobra11 op DVD
Cobra11 Games
Cobra11 Shop
Handtekeningen
Gastenboek
Links
FAQ | Vragen en antwoorden
Contact

Algemeen

Op dinsdag 12 maart 1996 keken 10,07 miljoen mensen naar de pilot van "Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei". Nog nooit in de geschiedenis van de duitse commerciele televisie keken zoveel mensen naar de pilot van een nieuwe serie. Ook de afleveringen die op de pilot volgden werden zeer goed bekeken. Hiermee had RTL er een zeer succesvolle serie erbij.
"Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei" gaat over 2 politie-agenten van een "Autobahnpolizei"-bureau, codenaam "Cobra 11", die de criminaliteit op de autosnelwegen bestrijden. Ze krijgen o.a. te maken met autodieven, moordenaars en ontvoerders. Er is altijd wel werk voor de mannen van "Cobra 11". Hierbij moeten ze vaak hun leven op het spel zetten om de veiligheid van de automobilisten te waarborgen.


 
"Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei" is een geheel nieuw type serie. In de eerste plaats is het een krimi, zoals Derrick, Der Alte, Tatort en Wolff. Echter bevat "Alarm für Cobra 11" veel actie in tegenstelling tot andere krimi's. Dit actie-element komt voornamelijk tot uitdrukking op de "autobahn". Bijna in elke aflevering sneuvelen er wel een paar auto's. Dit gecombineerd met de spanning van het verhaal maakt van "Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei" een zeer goede serie. Het idee achter "Cobra 11" is bedacht door action-specialist Hermann Joha in samenwerking met RTL-programmadirecteur Marc Conrad. "Met 'Alarm für Cobra 11' hebben we in Duitsland en in Europa pioneerswerk verricht. Het resultaat doet niet onder voor de amerikaanse voorbeelden. Anderen hebben vaak geprobeerd "Cobra 11" te kopieren of zelfs te overtreffen, maar nooit is dit goed gelukt", aldus Conrad.

"Alarm für Cobra 11" heeft sinds 1996 altijd goede kijkcijfers gehad en wordt altijd goed gewaardeerd door de duitse televisiekijkers. Stunt-specialist Hermann Joha van "Action Concept" zegt hierover: "Het is altijd een moeilijke opgave om de kijkers te blijven boeien. Daarom moeten we bij de actiescenes steeds weer nieuwe spectaculaire dingen verzinnen." Met name de inzet van de computer maakt dit mogelijk. Daarvoor wordt de kennis van overzee gehaald. Met de computers van de firma "Dreamscape" in Hollywood worden onmogelijke zaken werkelijkheid. De californische frima was ook verantwoordelijk voor de special effects in de films "Independence Day" en "Godzilla". Verder zegt Hermann Joha: "In zake autostunts heeft 'Cobra 11' alle records gebroken: nog nooit vloog er een auto verder door de lucht, nog nooit vloog er een auto hoge in de lucht door een explosie en nog nooit sloeg een auto vaker achter elkaar over de kop."



"Alarm für Cobra 11" is vooral in trek bij de jeugd. Een groot deel van de vaste kijkers komt uit de leeftijdgroep 14-29 jaar. Deze groep is erg belangrijk, omdat deze groep het gevoeligst is voor reclameboodschappen. Vandaar dat er veel en lange reclamebreaks tijdens "Cobra 11" worden uitgezonden. Bij RTL Television duurt een aflevering volgens de tv-gids 60 minuten, echter hiervan worden 15 minuten besteed aan reclame. Dit is natuurlijk vervelend voor de kijkers, maar voor de televisie-zender voordelig. Deze krijgt namelijk door de vele reclame-boodschappen veel geld en besluiten daardoor om steeds weer nieuwe afleveringen te bestellen bij de produktie-firma. En voor de kijkers zijn nieuwe afleveringen natuurlijk goed, waardoor de vele reclame toch ook nog een voordeel heeft.

Bron: Henk-Gert's Alarm Fur Cobra11 Homepage

AFC11.nl  Copyright © 2008-2015 RTL Television & Action ConceptDesign by AFC11.nl